νυχτερινοί χάρτες

By the bug

If I hear another person say they’ve slept on that mattress I think I’ll burst. Tucked away on the side of Saddleback Mountain in Kiama, on the New South Wales south coast, Tony Dupé’s cottage (and spare mattress) has hosted many a musician and music fan. The Woods Themselves, Night Radio, Holly Throsby and Jack Ladder have all slept in the loungeroom/studio to work with the 42-year-old who’s doing as much as anyone, and probably more than quite a few people to shape the sound of Australian music. The basic studio is a long way from flash city studios, figuratively and metaphorically, but it’s how Dupé likes to produce.
αυτά γράφει ο matthew levinson στο αυστραλέζικο cyclic defrost, το μουσικό περιοδικό που κυκλοφορεί τέσσερις φορές το χρόνο σε επιλεγμένα δισκάδικα [της αυστραλίας], αλλά υπάρχουν κι ολόκληρα τα τεύχη σε pdf
εδώ για να τα κατεβάσεις. τα γράφει για τον tony dupé, τον καλλιτέχνη που υπογράφει το νέο του σχήμα ως saddleback και στην ουσία είναι το solo project του με τη βοήθεια κάποιων φίλων. ο dupé έχει αρκετές συμμετοχές σε αυστραλέζικες μπάντες, το night maps όμως είναι ο δεύτερος δίσκος του ως saddleback και απ' αυτούς που αν τον βάλεις να παίξει, κολλάει στο player και σε στοιχειώνει.
είναι επίσης από τα άλμπουμ που θέλεις επειγόντως να μοιραστείς, παρόλο που είναι αρκετά δύσκολο και επώδυνο. το night maps όπως δηλώνει κι ο τίτλος του είναι σκοτεινό και μυστήριο, φτιαγμένο με φυσικά όργανα -κυρίως πνευστά και έγχορδα- και λούπες από 'μικρούς μουσικούς ήχους' όπως ο ίδιος τους ονομάζει, που δεν κατατάσσεται εύκολα σε συγκεκριμένο είδος. ούτε φολκ, ούτε τζαζ, ούτε ακριβώς άμπιεντ. είναι όλα αυτά μαζί και ένας από τους πιο περίεργους, εθιστικούς δίσκους που κυκλοφόρησαν φέτος.
[για κάτι τέτοια άλμπουμ χαίρεσαι που ακούν καλή μουσική οι φίλοι σου].


 

0 comments so far.

Something to say?