Halloween,Alaska

Category: By the bug




Θυμάσαι πότε ένιωσες τελευταία φορά αυτήν την γλυκιά μελαγχολία να σε κυριεύει? Μήπως όταν είχες ακούσει το Downtown lights ή όταν αφέθηκες στις μελαγχολικές pop ελεγείες του Paddy McAloon ή ακόμα και τότε που είχες ακούσει το Las Vegas των Deacon Blue.

Οι Ηalloween Alaska είναι ένα συγκρότημα από την Μinneapolis και δισκογραφούν από το 2004. Έχουν βγάλει δυο δίσκους που φέρνουν στο μυαλό όλους τους παραπάνω, ακόμα και τις πιο ευαίσθητες στιγμές των Aztec Camera και του Lloyd Cole, μπολιασμένα με μια αλα Postal Service άποψη για τα ηλεκτρονικά παιχνιδίσματα.

Αυτό που σε κερδίζει στην μουσική των Ηalloween Alaska, είναι αυτή η Ατμόσφαιρα μελαγχολίας και μοναξιάς, που μετατρέπει τα τραγούδια σε μικρές Ιστορίες που θα μπορούσαν να αγγίξουν τον καθένα.

Αυτή η αμεσότητα, συν το ότι είναι ικανότατοι μουσικοί που μπλέκουν πολύ Εύστοχα τα ηλεκτρικά και ακουστικά όργανα με τα synths,τους κάνει ένα από Τα πιο αξιόλογα σχήματα των τελευταίων χρόνων.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στις δυο διασκευές που έχουν κανει(από μια σε κάθε δίσκο). Το State Trooper του Springsteen και και το I Cant Live Without My Radio του LL Cool J. To πρώτο μετατρέπει την σιωπηλή Απογυμνωμένη ύφη του original σε ένα κλιμακούμενο γεμάτο πάθος, ερμηνευτικό Tour de force,ενώ στο δεύτερο αφαιρούν την groovy μαγκιά του και του προσδίδουν μια σχεδόν A.O.R διάσταση. TRANZISTOR

too tall to hide

halloween,alaska


strgzr
 

1 comment so far.

  1. Ponchosquealº 21 Ιουλίου 2009 στις 11:36 μ.μ.
    Maybe it's the same file for both albums? to tall to hide and alaska halloween?

    I'm looking for the To tall to Hide album but when downloading it, it's the same than the other.

Something to say?