pure fun

By the bug

το θρυλικό ντοκιμαντέρ του 1968 που γύρισε ο george greenough -σε απομονωμένες παραλίες της αυστραλίας και σημεία στην καλιφόρνια που ήξεραν μόνο ελάχιστοι surfers- δεν υπάρχει πουθενά πια, ούτε καν σε βιντεοκασέτα.
σε dvd δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ επίσημα και κάποιες παράνομες κόπιες που βγήκαν κάποια στιγμή είναι δυσεύρετες.
ο greenough έστησε μπροστά απ' την κάμερα την 'αφρόκρεμα' των shortboard surfers που εκείνη την εποχή ήταν underground 'είδωλα', ονόματα όπως οι chris brook, robert conneely, danny hazard, russell hughes, george greenough, gary keys, terry keys, bob mctavish, dickie nelson, ted spencer, davide treloar, greg weaver [οι σημαντικότεροι από αυτούς που παρουσιάζει στο ντοκιμαντέρ] οι οποίοι μιλούν και παρουσιάζουν τεχνικές που το '68 ήταν μεγάλες καινοτομίες στο είδος.
σήμερα, απλά τους παρακολουθείς αποσβολωμένος, να ρολάρουν κυριολεκτικά πάνω στα κύματα υπό τους ήχους των farm, του συγκροτήματος του dennis dragon που είχε φτιάξει για την περίπτωση με τα αδέλφια του dough και daryl και τον deny aaberg. το πλήρες soundtrack της ταινίας επανακυκλοφορεί σε μια έκδοση με έξτρα video με συνέντευξή τους, 24σέλιδο βιβλιαράκι με το ιστορικό της ηχογράφησης [που έγινε στα σημεία που γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ] και συνέντευξη του denny aaberg.

the innermost limits of pure fun
 

2 comments so far.

  1. Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:36 μ.μ.
    hi!! amazing blog!!
    the link is dead!!
    could you please repost?
    i will be grateful for that
    thak you
  2. Ανώνυμος 5 Δεκεμβρίου 2009 στις 12:41 μ.μ.
    jenny said:
    1}FARM AND 2) the dragons links are dead
    please repost

Something to say?