surf's on!

Category: By the bug

Φόρος τιμής ιδιαίτερος, που αφορά στα παλιρροϊκά κύματα που κύκλωσαν τον πλανήτη Γη, όταν στην Καλιφόρνια έκαναν την εμφάνισή τους οι Beach Boys. Μέσω 24 συνθέσεων, από τις λιγότερο γνωστές τους ως επί το πλείστον, συμπεριλαμβανομένου και ανέκδοτου μέχρι πρότινος υλικού, ολοκληρώνεται η βαθιά υπόκλιση στο θαυμαστό μικρόκοσμο του Brian Wilson.
Οι ερμηνείες μάλιστα αποτελούν διασκευές με όλη τη σημασία της λέξεως, αφού προκλητικές και ενίοτε πειραματικές μακράν απέχουν από τα πρωτότυπα, αυξάνοντας παράλληλα και το ούτως ή άλλως υπαρκτό ενδιαφέρον.
Πάρτε, για παράδειγμα, τους -εκ των άκρως χαρισματικών επιγόνων- The High Llamas, που προσδίδουν ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό προσωπείο στο "Anna Lee, The Healer" ή την περίπτωση των Saint Etienne, που μαγεύουν εκ νέου με το "Stevie".
Αν και η αλήθεια είναι ότι την παράσταση κλέβουν οι The Free Design, από τους θρύλους της δεκαετίας του '60, που για χάρη αυτής και μόνο της συλλογής διέκοψαν την ασύλληπτης διάρκειας χειμερία νάρκη τους, ανασυντάχτηκαν και πραγματοποίησαν την πρώτη τους ηχογράφηση μέσα στα τελευταία 30 χρόνια.
Και το πλήθος των εκλεκτών προσκεκλημένων δεν έχει τελειωμό: Eugene Kelly, Alex Chilton, June & The Exit Wounds, Katrina Mitchell & Bill Wells, Souvenir, Duglas T. Stewart, Camping, Stevie Jackson (των Belle & Sebastian), The Pearlfishers, The Radio Sweethearts, Eric Matthews, Kle, Chip Taylor & Evie Sands, Peter Thomas Sound Orchestra, Malcolm Ross, Norman Blake (των Teenage Fanclub), The Aluminum Group, Jad Fair, The Secret Goldfish, David Ritchie Coalition, Kim Fowley.
Με το "Caroline Now! The Songs Of Brian Wilson And The Beach Boys" επιστρέφουν τα μακρινά καλοκαίρια και η μοναξιά της θάλασσας...

Σπήλιος Τζέμος
IN.GR


caroline now!


strgzzzrrrr
 

1 comment so far.

  1. helmet 19 Οκτωβρίου 2008 στις 12:40 μ.μ.
    καλημερα strgzr. δεν σας προλαβαινω. ανυπομονω να κατεβει να το ακουσω.

Something to say?