no love lost

By the bug

το no love lost των joy division που διασκεύασαν οι lcd soundsystem στο all my friends ep [κυκλοφόρησε το μάιο στην dfa] υπήρχε στο πρώτο single τους που κυκλοφόρησαν ως joy division, τον ιούνιο του 1978, το an ideal for living. μέχρι τότε τους έλεγαν warsaw. το 7ντσο ep που αρχικά κυκλοφόρησε στη δικιά τους εταιρία, enigma, είχε το εξώφυλλο της εικόνας, ζωγραφισμένο από τον bernard sumner, εμπνευσμένο από ένα βιβλίο των paul grey και rosemary little -για τη γερμανία στα χρόνια του ναζισμού- και το όνομά τους γραμμένο με gothic γραμματοσειρά, που ήταν η αφορμή για κρυπτοναζί υπόνοιες και την κατηγορία ότι ήταν οπαδοί του χίτλερ [κάτι που τους ακολουθούσε μέχρι να διαλυθεί το γκρουπ και αναζωπυρώθηκε όταν προέκυψαν οι new order]. το συγκρότημα δεν το παραδέχτηκε ποτέ.
στο ep υπήρχαν άλλα τρία κομμάτια: warsaw, leaders of men και failures. [στο ξεκίνημα του warsaw και μέσα στο κομμάτι ακούγεται, ωστόσο, ο αριθμός αιχμαλώτου που είχε ο rudolf hess -το δεξί χέρι του χίτλερ: 3,5,0,1,2,5, go!]
το no love lost είναι από τα πιο αγαπημένα του κοινού στην τελευταία περιοδεία τους και θα υπάρχει στη μια πλευρά του 7ιντσου που θα κυκλοφορήσουν μαζί με τους arcade fire, με τους οποίους περιοδεύουν -με τεράστια επιτυχία- στην αμερική.
οι arcade διασκευάζουν το poupee de cire, poupee de son
του gainsbourgh που είχε [ας πούμε] τραγουδήσει το 1965 η france gall. μία διασκευή το ίδιο χάλια με το πρωτότυπο. έχουν προσπαθήσει να το διασκευάσουν κι οι belle & sebastian, αλλά τίποτα δεν το σώζει.
το no love lost των joy division υπάρχει και στο substance, τη συλλογή του 1988 με τα single τους.
no love lost-joy division
no love lost-lcd soundsystem
[όποιος δεν ξέρει τι εστί γουεμπ σέριφ, ας πάρει μια ιδέα εδώ]
 

4 comments so far.

  1. stereonova 15 Αυγούστου 2007 στις 2:13 μ.μ.
    http://youtube.com/watch?v=pOPNzNfLR5s
  2. stereonova 15 Αυγούστου 2007 στις 2:14 μ.μ.
    kai o j.m. exei vgalei diskara..!
  3. m.hulot 15 Αυγούστου 2007 στις 5:40 μ.μ.
    ποιος είναι ο j.m.;
  4. stereonova 15 Αυγούστου 2007 στις 6:14 μ.μ.
    o james murphy a.k.a lcd soundsystem :-) !

Something to say?