ferry cross the mersey

By the bug
merseybeat [mersey sound, liverpool sound ή english beat] ονομάστηκε από τα media της εποχής ο ήχος που κυριαρχούσε στην περιοχή του mersey, από το 1963 ως το '65. ο ήχος του liverpool. ονόματα που δεν χρειάζονται επεξηγήσεις όπως οι beatles, οι searchers, ο gerry και οι pacemakers, αλλά και άλλοι που για έναν 20χρονο δεν λένε τίποτα πια: οι undertakers, οι big three, ο billy j kramer και οι dakotas, ο rory storm και οι hurricanes, οι swinging blue jeans, οι fourmost. ακόμα και για έναν 20χρονο άγγλο δεν σημαίνουν τίποτα περισσότερο πια -είναι απλά κάποια τραγούδια που ξεσηκώνουν τους γονείς και τους παπούδες τους στα γλέντια των γάμων.
το ferry cross the mersey των gerry and the pacemakers εκτός από το τραγούδι-ύμνος της liverpool ήταν κι ο τίτλος μιας ταινίας του 1965 σκηνοθετημένη από τον jeremy summers, για το liverpool και τη μουσική σκηνή του, με πρωταγωνιστές τον gerry mardsen, το συγκρότημά του και άλλα γνωστά ονόματα της εποχής: την cilla black, τον jimmy savile και τους fourmost. το σάουντρακ περιείχε τα 9 τραγούδια που έγραψε ο marsden για την ταινία και μουσική από την ορχήστρα του george martin.
η ταινία δεν κυκλοφόρησε ποτέ σε βίντεο και δεν υπάρχει σε dvd.
το βιντεοκλίπ είναι από την ταινία, αλλά το τραγούδι δεν ακούγεται στην εκτέλεσή της, χωρίς την ενορχήστρωση. δυστυχώς. εδώ είναι ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια που έχει πει ο gerry.

 

0 comments so far.

Something to say?