εύη σαντς

By the bug
η evie sands δεν κατάφερε ποτέ να γίνει πρώτο όνομα, παρόλο που ήταν η αγαπημένη τραγουδίστρια της dustie springfield και των hollies. to "take me for a little while," θα μπορούσε να είχε γίνει μεγάλη επιτυχία. και υπέροχα σόουλ φωνητικά έχει και ωραία μελωδία που όσο εξελίσσεται το τραγούδι γίνεται και πιο δυνατή, και όλες τις προδιαγραφές για χιτ. θα είχε γίνει επιτυχία αν η ίδια δεν ήταν τόσο άτυχη. λίγο πριν κυκλοφορήσει, κάποιος παραγωγός έκλεψε τη δοκιμαστική κόπια απ' το στούντιο και κυκλοφόρησε το ίδιο ακριβώς κομμάτι μέσα σε 24 ώρες με άλλη τραγουδίστρια στα φωνητικά. μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση απαγορεύτηκε η μετάδοσή του απ' το ραδιόφωνο και έχασε την ευκαιρία να γίνει εθνικό χιτ.
το επόμενο single της, το ''i can't let go,'' το διασκεύασαν οι hollies σχεδόν μόλις κυκλοφόρησε, κι ενώ το δικό της δεν ακούστηκε καθόλου, η δικιά τους εκτέλεση έγινε παγκόσμια επιτυχία. είναι να σε πάει η πουτάνα η τύχη.
το 1967 ηχογράφησε άλλο ένα πολύ ωραίο single, το ''angel of the morning'' στην cameo records. την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, κι ενώ ήταν το κομμάτι που είχε την πιο μεγάλη ζήτηση στους ραδιοφωνικούς ολόκληρης της χώρας [για αμερική μιλάμε, η evie είναι γέννημα-θρέμμα του μπρούκλιν] η cameo κύρηξε πτώχευση! λίγους μήνες αργότερα το angel of the morning ανέβηκε στο νούμερο ένα με την merilee rush!
το 1968 υπόγραψε στην a&m και κατάφερε και γνώρισε επιτέλους μια επιτυχία με το ''anyway that you want me'', το οποίο ήταν ένα από τα καλύτερα singles του 1969 για το rolling stone. μπορεί να πούλησε 500 χιλιάδες αντίτυπα, αλλά η καντεμιά τη συνοδεύει ακόμα και σήμερα...[female-mitsotakis]. το κομμάτι στην εκτέλεση των troggs έγινε ακόμα πιο μεγάλο χιτ. το διασκεύασαν κι οι spiritualized. κι εκεί που λέει but i've been watching you / and I don't think that you're game τόσα χρόνια ήμουν σίγουρος ότι έλεγε i don't think that you're gay.
σε κάποιο live τους πριν από μερικά χρόνια οι belle & sebastian την ανέβασαν στην σκηνή και τραγούδησαν μαζί το take me for a little while...
η evie είχε τσαμπουκά, στο βίντεο φαίνεται θυμωμένη και νομίζεις ότι ετοιμάζεται να σου κόψει καμιά ανάποδη, αλλά οι μαύρες με τα φωτισμένα πόδια στο φόντο σώζουν κάπως την κατάσταση [by the way, μία από τις τρεις είναι η darlene love, άλλη πονεμένη ιστορία]. οι φωτισμοί είναι πραγματικά...ευρηματικοί [δεν μπορώ να βρω καλύτερη λέξη].

 

0 comments so far.

Something to say?