shine like suns

By the bug

ήταν ένα από τα μυστικά του 2006. ο βετεράνος dave fricke παρουσίασε το περσινό single τους με διθυραμβικά σχόλια στο rolling stone, το 10ιντσο τους είχε ανάλογη υποδοχή στο wire και στο siltblog. στα αμερικάνικα blog όσοι τους έχουν δει live μιλούν για ξεχωριστή περίπτωση.
με ένα μόλις 7ιντσο single-άκι στην sick thirst και ένα 10ιντσο ep που το έδιναν δωρεάν -κι αυτά σε περιορισμένη κυκλοφορία.
οι wooden shjips [προσοχή, με j, όχι όπως το τραγούδι των crosby, stills & nash] κυκλοφορούν στις 9 οκτωβρίου στην holy mountain το ντεμπούτο άλμπουμ τους, το οποίο έχει τίτλο το όνομά τους και βάζει ήδη υποψηφιότητα για το άλμπουμ της χρονιάς.
ο ήχος στα singles του συγκροτήματος από το σαν φρανσίσκο στις φασαριόζικες στιγμές τους θυμίζει το revolution των spacemen 3 και τους suicide του 77. στο άλμπουμ είναι πιο μελωδικοί. στα 24 περίπου λεπτά που διαρκούν τα 5 κομμάτια του περιέχεται η πιο ρυθμική ψυχεδελική ποπ που μπορείς να πετύχεις το 2007, με τα drums να ξεσηκώνουν και το όργανο να κυριαρχεί, κατευθείαν απ' το 1967. ηχογραφημένο ολόκληρο σε ένα παλιό 8κάναλο, το άλμπουμ αναβιώνει την ατμόσφαιρα των velvet underground της περιόδου white light/white heat.
οι woodem shjips δεν θα είναι μυστικό για πολύ ακόμα. εκτός από το άλμπουμ σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν ένα 7ιντσο για την sub pop κι ακόμα ένα για την pollymaggoo records. πριν το τέλος της χρονιάς.
για τα δικά μου μέτρα είναι αριστούργημα και ένας από τους δυο-τρεις δίσκους που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα να αγοράσει κάποιος από τις κυκλοφορίες του 2007.
δεν βγαίνουν συχνά τέτοιοι δίσκοι σήμερα.
[η σύνθεση του γκρουπ είναι η εξής: omar ahsanuddin στα ντραμς, dusty jermier στο μπάσο, nash whalen στο όργανο και erik “ripley” johnson στην κιθάρα και στα φωνητικά -που κάποιες στιγμές είναι εντελώς jim morrisson!].
ένα κομμάτι από το άλμπουμ τους. we ask you to ride. τα δύο single τους ολόκληρα σε λίγο. δες πιο πάνω
το βίντεο είναι για το single dance california.

 

0 comments so far.

Something to say?