By the bug

Δελτίο Τύπου
Live στο Club του Μύλου
Κυριακή 21 Μαρτίου

Η ομάδα Melotron, σε συνεργασία με την Kazandb, παρουσιάζουν ένα από τα πιο σημαντικά ανεξάρτητα μουσικά σχήματα της εποχής, τους Piano Magic, που μας επισκέπτονται για δεύτερη φορά στην Θεσσαλονίκη, για να πραγματοποιήσουν μια ζωντανή εμφάνιση στο Club του Μύλου, την Κυριακή 21 Μαρτίου.

Οι P.M. σχηματίστηκαν από τον Glen Johnson στα μέσα της δεκαετίας του '90 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει 12 άλμπουμ και αρκετά singles και ep's, σε μια πληθώρα ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών (4ad, Morr, Important, Darla, Rocket Girl,Make Mine music κλπ) ηχογραφώντας έτσι μερικά από τα πιο ολοκληρωμένα άλμπουμ των τελευταίων ετών (Artist's rifles, Low birth weight, Ovations). Τα τελευταία έξι χρόνια και μετά από αρκετές ζυμώσεις, στον ήχο τους αλλά και στην σύνθεσή τους, οι P.M. έχουν καταλήξει να αποτελούνται από Άγγλους και Γάλλους, παίζοντας συγχρόνως ένα είδος μουσικής που είναι βαθιά επηρεασμένο από τα μουσικά ρεύματα που χαρακτηρίζουν τα τέλη της δεκαετίας του '70 και την αρχή της δεκαετίας του '80 στη Μ. Βρετανία (post punk, new wave, ambient pop etc).
Γενικότερα η αισθητική των συναυλιών των P.M. ,πλέον, δεν διαφέρει από αυτή των Chameleons, Joy Division, Cure δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα που εκτός από σκοτεινή και ρομαντική, την χαρακτηρίζει ο δυναμισμός και η συγκινησιακή δράση.
Αξιοσημείωτες επίσης είναι οι διάφορες συνεργασίες/συμμετοχές που είχαν και εξακολουθούν να έχουν με σημαντικούς και διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως η Vashti Bunyan, o Peter Ulrich και ο Brendan Perry των Dead can Dance, οι Low κλπ. Ιδιαίτερης μνείας αξίζει και η μουσική επένδυση που επιμελήθηκαν για την ταινία “Son de Mar” του Ισπανού σκηνοθέτη Bigas Luna.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Sugar Factory. Οι S. F. δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Stelreverb (κιθάρες, samples) και την Sophie K. (ακορντεόν, μπάσο, samples) και οι δύο ενεργά μέλη των Infidelity. Εμπνευσμένοι από την αυτοσχεδιαστική σύγχρονη μουσική και τις μελωδικές γραμμές ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αναμιγνύουν ‘γλυκές’ μελωδίες κλείνοντας το μάτι στους βιομηχανοποιημένους ήχους! Έχοντας για σημαία τους τον αναλογικό ήχο, στις ζωντανές τους εμφανίσεις παίζουν πάντοτε σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την χρήση π προ– ηχογραφημένου υλικού.


Η προπώληση των εισητηρίων στη Θεσσαλονίκη γίνεται από τα παρακάτω δισκοπωλεία: Λωτός, Metropolis, Noise, Stereodisc, Wax, Joint, Playground.
Προπώληση 20 ευρώ.
Ταμείο 25 ευρώ.

www.myspace.com/lowbirthweight
www.piano-magic.co.uk
www.makeminemusic.co.uk
www.myspace.com/makeminemusic
www.last.fm/user/melotronlive
www.myspace.com/melotronproductions
www.twitter.com/melotronlive
www.mylos.gr
www.sugarfactoryband.blogspot.com/
 

0 comments so far.

Something to say?